Bácáci v Hněvkovicích ...

Aneb je to domáááááá :D

 

 Už je to tak, poslední kroky k vysněným titulům jsme zvládli a kolo před koncem P-H-L 2012 máme jasná první místa v mužské i ženské kategorii. Hněvkovice pro nás byly hodně vydařenou soutěží, nejen že jsme si upevnili první místa, ale taky jsme s klukama zaběhli 4x čas po 19 vteřin a k tomu i pěkný "osobáček", který má hodnotu 18,13s. Tím se letos řadíme suveréně na první místo v "žebříčku osmnáctek", čas pod "19" daly letos pouze 3 SDH - Jiřice 1x, Kletečná 1x a my hned 6x. Takže... ligový  pohár je v těch správných rukou :D Všem BÁCÁKŮM a BÁCANDÁM moc gratuju k letošním výkonům a teď už zbývá jen jediné, vyrazit 22. září do Kletečné na poslední závody a převzít si tam všechny cenné trofeje :D, tak Bácáci a Bácandy s chutí do toho a prvenství je hotovo :D



 

 

Jiřice a náš další krůček k ligovému prvenství

 

I přes páteční uplakané počasí, sobota hasičskému sportu nakonec přála. A tak byla Jiřická trať opět připravena na rychlé časy. Los nám přisoudil 10. a 12. startovní pozici, které jak se později ukázalo, byly těmi  štastnými. Holky po nulovém bodovém přídělu v Přáslavicích nutně potřebovaly bodovat. Útok až na malé zbrždění na rozdělovači proběhl na jedničku a za čas 24,73 s. sklidily plný počet bodů. Tím si navýšily náskok před děvčaty z Červené Řečice. S klukama jsme vyrazili do Jiřic s 20-bodovým násokem na 2. místo v tabulce. Po lehkém „zamalování“ na terčích se časomíra zastavila na hodnotě 19,71 s., naštěští se takových „malířů“ našlo více, a tak nám tento čas stačil na 2. místo. Tuto sobotu vyrážíme na předposlední závod do Hněvkovic, a když vše půjde tak jak si přejeme, bude Kletečná jedna velkáBÁCOVICKÁ JÍZDA :D 


 

Salačova Lhota a Přáslavice

Po málé pauze v P-H-L jsme vyrazili zápolit do Salačovy Lhoty. Tento závod je jediný v seriálu P-H-L, který se koná v noci. Nutno ale dodat, že je to jedna z nejlepších soutěží po organizační stránce. Již tradičně se tam našim holkám daří a také letos to potvrdily, když s časem 24,81s. opanovaly kategorii ŽEN. Bohužel nám s klukama se ve Lhotě naopak nedaří a i letos tomu tak bylo. Odjížděli jsme do Lhoty s tím, že si upevníme první pozici v celkové tabulce P-H-L 2012, ale po problémech na sání se zastavila časomíra na čase 24,62 s. a tento čas znamenal bohužel až 7.místo a moc bodů na naše konto nepřibylo. A tak jme se o navýšení bodíků do tabulky museli postarat o týden později v Přáslavicích.

Trať v Přáslavicích je známá tím, že je velice rychlá. Už jsme se o tom přesvědčili loni, když jsme tam zaběhli čas 18,68 s. Letos chtěli kluci na tento čas navázat. Na start  šli jako poslední družstvo můžu a povedlo se. Zaběhli čas 19,33 s. a obsadili první místo a do tabulky nám přibylo 20 bodů. Tímto bych chtěl poděkovat Jardovi z SDH Červená Řečice za parádní záskok na pravém proudu. Holky se postavily na start jako lídr tabulky žen, ale bohužel po problémech na levém proudu útok nedokončily a do tabulky nepřibyl ani jeden bodík. Myslím si, že je ale na prvním místě zdraví, a tak jsme všichni rádi, že vyšetření v nemocnici ukázalo že Heduš je v pořádku a my jsme se mohli radovat alespoň z prvního místa v kategorii mužů. Na další závod se těšíme do Jiřic, který se koná 1.9.

Videa ze Lhoty a Přáslavic níže   


 

Pacov

Jak Bácáci přepsali tabulky P-H-L

 

Tuto sobotu 21.7. jsme vyrazili na 4.kolo P-H-L do Pacova. Ligová soutěž se v Pacově konala poprvé, přesto se pořadatelům podařilo přípravy zvládnout na jedničku. Už na první pohled byla trať jako stvořená pro rychlé časy, a tak každý očekával, zda tomu tak bude i v reálu. Již čtvrté startující družstvo (Jiřice „B“) pokořilo čas 20 s. A to jsme ještě netušili, co se podaří nám. Postavili jsem se na start jako 10. v pořadí mužů. Naši kluci předvedli úplně exceletní sání, a i díky tomu jsme zaběhli REKORD Pelhřimovské Hasičské Ligy, který číní 18,41 s. (Děkujeme za výpomoc Honzovi Prokopovi ze Salačovy Lhoty, který nám běžel rozdělovač). Nějaké rezervy na jednom proudu byly :), takže klucí ta 17tka není nemožná :D. Tímto výkonem jsme si upevnili první místo v průběžných tabulkách P-H-L 2012. Naše Bácandy měly útok rozeběhlý také na výborný čas, ale po přetočení rozdělovače se útok zpomalil, a tak byl výsledný čas 25,09 s. i přesto to stačilo na 1. místo, a také si upevnily vedení v tabulce. Už se všichni těšíme na další závod.

Výsledky :

Bácovice muži – 18,41 s. REKORD LIGY

Kletečná „B“ muži – 18,90 s.

Samšín muži – 19,26 s.

 

Bácovice ženy – 25,09 s.

Hněvkovice ženy – 25,94 s.

Č. Řečice ženy – 26,24 s.

Rekordní útok 18,41s.



 

Rynárec a Lesná

V sobotu 14.7. jsme si udělali s klukama tak trochu závodnickej den :D. Holky využily volna a jely na každoroční  “soustředění “ na chatu, a tak alespoň my jsme hájili čest našeho SDH. A myslím si, že velice zdárně. Na první závod jsme jeli do Rynárce, i když nás organizátoři chtěli zaskočit přetlakovým ventilem, tak jsme ukázali, že se jen tak ničím nenecháme zaskočit a s časem 19,56 s. jsme brali zasloužené první místo. Ještě musím doplnit to, že jsme běželi pod názvem Bácovice-Markvarec, protože nás doplnili klucí z Markvarce a tímto jim moc děkujeme. Večer jsme to zase klukům oplatili a běželi jsme za Markvarec na nočních závodech v Lesné. V konkurenci cca 40 týmů jsme obsadili 3.místo s časem 21,85 s. Takže sobotní den hodnotím velice kladně. A už tuto sobotu vyrážíme na 4.kolo P-H-L do premiérového Pacova. Tak doufejme, že se nám bude zase dařit a nabereme zase nějaké body do tabulky P-H-L.

 

P.S. pod článkem jsou videa ze soboty (Video z Lesné jsem si vypůjčil od SDH Pacov)

P.S. na konci videa z Rynárce je pozdrav našich kluků svým slečnám :D

Senožaty

Náš další osobák, aneb „to jsme jim to dali kocourům“!

 

Dne 23.6.2012 jsme se vydaly na další kolo P-H-L do Senožat. Počasí nám hasičským nadšencům zase přálo, a možná i proto jsme vystoupali na mety nejvyšší. Naše holky neohroženě zaběhly krásný čas 23,87 s. a prvně tak v letošní sezóně ukořistily krásných deset bodů (doufejme, že ne naposledy). My hoši jsme se nechtěli nechat zahanbit a vyrazili na trať jako rychlé šípy :-D. Výsledný čas 18,67 s. všem soupeřům zřejmě vytřel zrak, protože na něj nikdo nedokázal během soutěže odpovědět, a tak jsme se stali vítězi 2. Kola P-H-L. Zdenda s Davidem nemohli náš nový osobní rekord nechat bez pořádně oslavy, a tak si nenechali ujít příjemnou koupel v kádi. Nezbývá než si přát, aby tohle byla jen první z dalších úspěšných soutěží :)

Tak dnes jsme se zůčastnili závodu v Bořeticích. Dnešní horko bylo opravdu příšerné, ale ani to nezabránilo naším děvčatům, aby vybojovaly první místo. My kluci jsme taky útok zaběhli v celku dobře, akorát se rozhodčím nelíbilo naše provedení sání, a tak jsme byli doskvalifikováni (podle nás nezaslouženě). Vše jak bylo, nebo nebylo můžete posoudit ve videu pod článkem ... 



 

V sobotu jsme se vydali na soutěž do Markvarce. Pozvání od naší hvězdné dvojky Fandy a Míry jsme nemohli odmítnout. I přes nepříznivé prognózy nakonec vyšlo i počasí, a tak nám nic nebránilo si užít celý den. První odstarotvaly naše Bácandy (značně nervózní) a svým časem 26,08 s. předčily i řadu mužských družstev a vybojovaly první místo v ženské kategorii. My jsme se také nenechali zahanbit a i přes to, že Vašek vymetl myší díru :) jsme získali první místo za čas 19,00 s. Snad takhle úspěšně odstartujeme i první kolo P-H-L, které nás čeká již tuto sobotu .

 

Tak SDH Bácovice za pomoci Míry,Fandy a Jardy z Markvace v sobotu ovládlo náš okrsek a prvním místem na útoku a druhým na štafetě brali zasloužené 1.místo celkem.Tímto moc gratuluju a jen tak dál klucííí :). Holky se soutěže nezúčastnily, zřejmě šetřily síly do Markvarce na soutěž kam se chystáme již tuto sobotu :D. Můžete se na to podívat i v přiloženém videu ... 

 

Kontakt

Lukáš Voborník Bácovice 23
Bácovice
39301
bimbinek@seznam.cz