A je tu konec, tedy konec sezóny 2014. V Kletečné se uzavřel okruh závodů P-H-L  a musím říct, že pro Bácandy to lépe dopadnout nemohlo. Jen pouhý jeden bod dělilo 1. – 3. místo žen v letošní tabulce a všichni v Bácovicích jsme moc rádi, že právě ten rozdílový bodík ukořistily naše holky. Ale nebylo to nic jednoduchého, holky se musely spoléhat na výsledky ostatních SDH.

Bácandy potřebovaly, aby se před dosud vedoucí Hněvkovice dostala děvčata z Pacova, a to se naštěstí povedlo. Pak už bylo jen na našich holkách, aby prodaly svou kvalitu a zaběhly nejrychlejší čas dne. Vše dobře dopadlo a Bácandy získaly svůj už 4. titul. Musím dodat, že letos to neměly vůbec lehké a je dobře, že tabulka byla vyrovnaná až do závěru ligy.

Bácáci v Kletečné zvedli nad hlavu brambory, po nepodařených třech posledních závodech bohužel ani na lepší umístění nemohli pomýšlet.

Teď se můžeme už těšit na zapíjení sezóny a odpočinek od hasičského sportu. A snad se příští rok do kolotoče závodů zase vrátíme a budeme opět bojovat o příčky nejvyšší…

Takže Bácáci a Bácandy, díky za sezónu 2014!!!    

_________________________________________________

A je to tady....

 
Po Lhotě, kde se to Bácákům zase vůbec nepovedlo a Bácandám tradičně ano :), proběhla soutěž v Přáslavicích. Zde Bácáci ukázali svou sílu a s vypůjčenou stříkačkou od Pacova zaběhli svůj nejrychlejší útok sezóny 18,48 s. a zaslouženě vyhráli. Tímto moc děkujeme Zdendovi za zapůjčení mašiny... Naše holky obsadily třetí místo. Na prvním místě u žen byly holky z Hněvkovic a touto soutěží se začala dramatizovat tabulka žen. 
Další soutěž proběhla v Jiřicích a myslím si, že výkony Bácáků i Bácand by v ten den mohly konkurovat kvalitním cirkusovým předstsavením. Oba týmy pokazily své útoky a v tabulce se propadly. 
Poslední z uskutečněných soutěží proběhla v Hněvkovicích. Zde jsme už běželi se svojí stříkačkou, ale moc štěští nám to nepřineslo. S klukama jsme smolně obsadili čtvrté místo a tímto jsme bohužel darovali prvním třem soupeřům v tabulce P-H-L pořádný náskok do posledního kola. Bácandy obsadily také čtvrté místo a bohužel se také propadly tabulkou, a to na třetí místo. 
Poslední kolo proběhne v Kletečné a to už tuto sobotu. Stále žije naděje na nějaké to umístění na BEDNĚ, tak držte palce a můžete nám prijet i fandit :) soutěž začíná ve 13:00 hod. Tak Bácáci a Bácandy DO TOHO!!!



 

2014

Salačova Lhota

Tento závod se ukázal, že pro bácáky prostě není!!! Jako už tradičně bácáci předvedli, nebojím se říct ostudný výkon (ne všichni samozřejmě) a obsadili poslední místo a v tabulce mužů se propadli na čtvrté místo. Musím říct, že letošní tabulka ligy až na první dvě místa, je velice vyrovnaná třetí až sedmé místo dělí pouhých 8 bodů. Za to naše bácandy jedou, třetím vítězství v řadě si upevnily první místo v tabulce žen a budeme doufat, že jim tato famózní forma vydrží až do konce tohoto ročníku ligy a ukážou všem týmům, že na to celkové první místo prostě patří!!! Ale abychom u bácáků jen nekritizovali, tak musím říct, že jsme měli jednoznačně nejrychlejší sání a Zdenda si vysloužil cenu za nejrychlejší koš večera v kategorii mužů. Dále si ze super zorganizovaného závodu Verča odvezla cenu za nejrychlejší čas na proudu u žen. Vítek za nejrychlejší čas na proudu u mužů z útoku Markvaráků. A Monča s Lůcou si odvezly ceny za uhodnutí časů vítězů u mužů a žen. Teď nás čeká velice rychlá trať v Přáslavicích, tak budeme doufat, že tam s klukama napravíme nezdar ve Lhotě a holky budou pokračovat ve své šňůře vítězství.                



 

Horní Němčice

 
Soutěž zařazena do P-H-L v Horních Němčicích se konala úplně poprvé v historii ligy. Jak bylo už napsáno v článku viz odkaz zdetrať byla dosti úzká, a tak s tím měla spousta družstev problémy a ovlivnilo to i jejich výkony, ale na druhou stranu, viděl bych to jako jediný "větší" problém, a tak bych soutěž jako celek hodnotil kladně. Ještě aby ne, když jsme vybojovali druhé místo za Červenou Řečicí a v tabulce ligy jsme se posunuli na třetí místo. Tohoto kola se nezúčastnila žádná děvčata, a tak naše holky si drží v tabulce P-H-L stále první místo. Teď už jen doufáme, že příští pátek prolomíme naší smůlu v Salačově Lhotě a zaběhneme podařené útoky, aby jsme si umístění v tabulkách vylepšili směrem vzhůru....



 

Pacov

Tak a máme za sebou v pořadí už 4. kolo P-H-L a Bácáci si v Pacově vylepšili pořadí v celkové tabulce ligy. Děkujeme Mírovi a Vondrsovi, že doplnili náš tým a pomohli vybojovat druhé místo s časem 19,41 s. V celkové tabulce jsme poposkočili na krásné páté místo se 45 body. Bácandy zůstávají v tabulce stále na prvním místě. Teď nás čeká soutěž v Němčicích, která je v kalendáři ligy nováčkem. Uvidíme jak se s místní tratí náš sbor vypořádá. Budeme se snažit urvat co nejvíc bodů do tabulky a užít si závody.

 

2. Kolo P-H-L   28. června 2014 Bácovice

 

Poslední sobota v červnu vždy patří „Bácákům“. Jako každý rok se zde koná jedno z kol Pelhřimovské Hasičské Ligy. Počasí, až na malou dešťovou přeháňku vyšlo parádně, a tak sobotní zápolení proběhlo téměř bez chybičky. Na náš závod si dalo dostaveníčko 36 družstev žen, mužů a dětí, což znamenalo zatím rekordní letošní účast. Tíhu okamžiku prvního startu na sebe vzali Bácáci a časem 19,36 s. nasadili poměrně vysokou laťku a po chvíli je napodobily i Bácandy, které zaběhly svůj útok za 24,62 s. a obsadily celkové první místo.

Po lehké přeháňce se trať snad ještě zrychlila a na první místo se posunulo družstvo Přáslavic „A“ s časem 18,60 s. a na druhé místo se dostala Kletečná „B“, která zaběhla svůj útok za 18,89 s. Naše holky na stupních vítězů doplnila družstva žen s Pacova s časem 25,55 s. a na třetí příčku se probojovala děvčata z Hněvkovic s časem 26,69 s.

V kategorii mužů mimo ligu vyhrálo družstvo ze Samšína s časem 21,12 s., které se letos již nepřihlásilo do P-H-L a objedou jen pár soutěží. Na druhé místo se dostal tým z Putimova, kluci srazili terče v čase 22,05 s. a je na nich vidět, že na sobě pracují a výkonnostně jdou nahoru. Třetí příčku ukořistili muži z Hněvkovic „B“ s časem 23,59 s.

Na kategorii PS8 se dostavilo pět družstev. A seřadily se v pořadí: 1. Buřenice muži (33,76 s.) 2. Babice muži (34,86 s.) 3. Dubovice (35,20 s.)

Jako poslední kategorie byla dětská. Tam vyhrálo družstvo dětí z Babic, na druhé místo se dostaly děti z Buřenic a na bednu je doplnily děti z Pacova.  Jsme moc rádi, že vyrůstají i další malí hasiči.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem za účast a už teď se těšíme na další ročník minimálně ve stejném počtu.


 

Kontakt

Lukáš Voborník Bácovice 23
Bácovice
39301
bimbinek@seznam.cz